March 20, 2008

Първа среща на български професионалисти в Брюксел

Дали сте европейски служител, адвокат, асистент, консултант, предприемач, дипломат или стажант в Брюксел, сигурно вече усещате непрекъснато увеличаващото се българско присъствие в града.

Много от нас вече си имат своя приятелски кръг от българи, други се срещат със своите колеги българи, а трети може би изобщо избягват сънародниците си. Защо тогава е необходимо организирането на среща на българските професионалисти в Брюксел?

Защото считаме, че е интересно да се запознаем с хора с различни хоризонти, от други градове и професии, но които са ни сънародници. Работата на повечето от нас е директно или индиректно свързана с Европейския съюз и развитието му, така че със сигурност имаме какво да си кажем, можем да обменим опит и да се посмеем.

Някои от „старите” страни членки насърчават своите граждани работещи в Брюксел да се срещат, с цел разменяне на контакти, поддържане на връзка със сънародници и разширяване на приятелския и професионалния кръг в понякога твърде международния Брюксел. Затова смятаме, че създаването на една българска мрежа в Брюксел е естествена стъпка в посока развитието на българите дошли да работят тук.

Една година след присъединяването на България към Европейският съюз смятаме, че моментът е подходящ за първа среща. Създаването на този неофициален форум може и да доведе до установяването на редовен контакт между нас, от който може да възникнат нови идеи и инициативи за мероприятия или просто за разтоварващ момент, прекаран сред българи.

Предлагаме Ви да се съберем на

28 февруари, четвъртък, от 19.00 часа, в ирландският бар
«The Ceilidh», 37, rue de Taciturne (точно зад Комисията)

Моля препратете тази покана на Вашите български приятели и колеги.

Добре сме дошли в Брюксел!

Адриан

No comments: