June 15, 2009

Обява

Обръщение към желаещите да запишат децата си вучилище “Св. Св. Кирил и Методий” - Antwerpen

Уважаеми родители,

След състоялата се на 24.05.2009г. празнична среща на българи, живеещи предимно в района на Антверпен и организирана от Дом България, се затвърди мнението, че е необходимо децата ни да изучават българския език и литература и да познават и съхраняват българските традиции и обичаи. Присъстващите подкрепиха идеята за създаването на българско училище в Антверпен. В тази връзка се обръщаме към вас, ако желаете децата ви да посещават наесен българско училище, да го заявят писмено на адрес:
Stoyanka Georgieva(Bg School)
Van Beethovenlei 25
22900 Schoten
или на следните е-mail-и
tania52@mail.bg
ivodobrev@hotmail.com, като за целта поискат от нас анкетата и заявлението.

При трудности с интернет, отваряне на приложенията и т.н., молим ви все-пак да реагирате в удобна за вас форма, в краен случай и по телефона: 0493 614475 (Стоянка Георгиева), 0477 656217 (Иво Добрев) по възможност ДО 18 ЮНИ 2009 (!)

Молбата ни е да се отнесете сериозно и подробно да споделите вашето мнение относно:
1. Статута на училището (дали да бъде само с цел езиково ограмотяване на децата или да покрива държавните изисквания на българското училище, в резултат на което децата да получават официален документ за завършен клас и степен на образование). Какви знания да получат?
2. Колко часа в седмицата е необходимо и в кои дни е удобно на децата ви да посещават училището?
3. Желаете ли да се включите в родителския комитет и с какво бихте могли да помогнете на новосъздаващото се училище?

Бихме желали да получим вашите заявления своевременно, но дори и да не успеете да ги изпратите – заповядайте на 20.06.2009г. в 14.00ч. да проведем първата съвместнародителско-учителска - ученическа среща в
Huis van Bugarije
Emiel Lemineurstraat
722170 Merksem (Antwerpen)

Тогава ще проведем разговор с децата, за да установим какво е нивото им на владеене на езика към момента и в каква група да бъдат включени. Подобен разговор – тест ще проведем повторно седмица по-късно - на 27.06.2009 в 14.00ч. – за тези, които са възпрепятствани да дойдат на 20-ти.

С приятелски поздрав,
Училищното настоятелство

No comments: