June 19, 2009

Парламентарни избори - заявление за гласуване

За ваша информация, ако желаете да гласувате на парламентарните избори, които ще се състоят на 5 юли 2009 г., моля изпратете заявление на Постоянното Представителство на България в най-кратък срок.

Заявлението се намира на адрес: www.bulgaria.be/izbori2009NS/zaiavlenie.pdf.

Заявленията можете да изпратите:
- по поща или лично да донесете на адреса на ПП на РБ към ЕС (Square Marie- Louise, 49 - 1000 Brussels);
- на факс: 02/374 91 88;
- сканирани на ел. адрес: izbori2009@bg-permrep.eu.

N.B. Подалите заявление за гласуване в чужбина се изключват от избирателните списъци в България и не могат да бъдат дописвани в тези списъци в изборния ден, т.е. в случай че подадете заявление за гласуване в чужбина и на 5 юли 2009 г. сте в България, там няма да Ви допуснат да гласувате.

Избирателните списъци се съставят въз основа на подадените заявления, т.е. ако подадете заявлението си до ПП на РБ към ЕС Ви вписват в избирателния списък на ПП на РБ към ЕС, съответно, ако подадете заявлението си до Посолството, Ви включват в избирателния списък на Посолството.

При гласуване в чужбина българските граждани удостоверяват самоличността си с паспорт, лична карта или военна карта. В случай, че срокът на валидност на паспорта или личната карта на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическото или консулско представителство на Република България, че е подал заявление за издаване на нов паспорт или лична карта.

За допълнителна информация по въпроси отнасящи се до изборите за народни представители:
телефон 02/ 23 58 311.

No comments: